Yinjooga

mandala blue

Yinjooga perustuu kiinalaiseen lääketieteeseen ja kehossa liikkuvan energian virtaavuuteen meridiaaneissa eli energiakanavissa. Yinjooga on passiivinen ja lempeä harjoitus. Asennoissa viivytään kauan, 3-8 minuuttia kerrallaan. Harjoitus vaikuttaa kehon syvissä osissa, nivelissä, nivelsiteissä ja sidekudoksissa. Kun fyysinen keho rentoutuu, myös mieli rauhoittuu ja stressi, tunnelukot ja henkiset kireydet antavat periksi.

Yinjooga-asanat koostuvat kolmesta vaiheesta: asanan rakentamisesta, asanassa rauhoittumisesta ja asanasta poistumisesta. Jokainen kolmesta askelesta on yhtä tärkeä ja tehdään rauhallisesti hengittäen. Asanoiden välissä levätään selinmakuulla tai kyljellä maaten. Näin keholla on aikaa palautua venytyksestä ja valmistautua seuraavaan liikkeeseen.

Yinjoogassa ei tehdä vaativia asentoja, vaan jokainen löytää oman version asanasta tilanteen mukaan. Yinjooga opettaa lempeyttä kehoa kohtaan ja kuuntelemaan omaa olemista. Yinjooga sopii kaikille, ja erityisen hyvin se tasapainottaa kiireisen ihmisen arkea, joka on yleensä hyvin Yang-tyyppisesti kuormittunutta. Löytämällä tasapainon Yinin ja Yangin välillä voimme elää harmoniassa niin itsemme kanssa kuin suhteessa ulkomaailmaan.

asanat 3kuvat PhoToni

Fyysisessä kehossa Yinjooga kehittää liikkuvuutta ja elastisuutta, avaa liikeratoja ja lisää kehotietoisuutta. Harjoitus syventää unenlaatua, parantaa ruuansulatusta ja vilkastaa sisäelinten toimintaa. Henkisesti Yinjooga voi olla rentouttava hetki tai meditatiivinen harjoitus, joka eheyttää tunteita ja avartaa minuuden sisätilaa. Yinjooga auttaa päästämään irti suorittamisesta, kiireestä ja vaativuudesta itseä kohtaan ja opettaa hyväksyvää suhtautumista. Säännöllinen joogaharjoitus luo tilaa kehoon ja mieleen, opettaa tyyneyttä ja parantaa keskittymiskykyä.

Marika sudenkorento crop
Kuka?

Olen Marika Laijärvi, Yoga Alliancen rekisteröimä Yinjoogaopettaja (RYT200) ja pian valmistuvat palauttavan joogan syventävät opinnot (RYT500). Oma joogapolkuni alkoi vuonna 2004 astangajooga-harjoituksella. Muutaman vuoden dynaamisen harjoittelun jälkeen löysin tieni levollisen yinjoogan pariin. Passiivinen ja viipyilevä harjoitus kirjaimellisesti pysäytti minut matolle.

Jooga on opettanut minulle itsetuntemusta ja tuonut meditatiivista olemisen tilaa ihan jokapäiväiseen elämään. Sitä kokemusta jaan mielelläni jokaiselle, joka on kiinnostunut kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista.

Minut löytää ryhmätunneilta Tampereelta Auki joogakoululta ja GoGo Liikuntakeskuksesta. Ohjaan yinjoogan yksityistunteja, Tyhy-päiviä ja yritystunteja. Ota yhteyttä!

Pääset tutustumaan ohjaustuyyliini YouTube-kanavallani veloituksettomien harjoitusten parissa!

Kehonhuoltokirjasto 59€!

Ohjatut lempeät yinjooga-tunnit voit nyt tilata YouTube-videoina kotiisi hintaan 59€ / 6kk!

Voit tehdä harjoitukset omassa rauhassasi niin usein kuin haluat. Videot ovat käytössäsi rajattomasti puoli vuotta. Harjoitukset sopivat kaikille aiemmasta kokemuksesta riippumatta.

Kehonhuoltokirjasto sisältää 30 eri teemaista yinjooga-harjoitusta (pituus 30-90min) sekä meditaatioita ja rentoutusharjoituksia.

Kaikki harjoitukset onnistuvat kotona ilman erityisiä apuvälineitä. Tarvitset vain pehmeän alustan ja muutaman tyynyn tai rullatun peiton, joihinkin harjoituksiin myös joogablokin tai sitä korvaamaan vaikkapa paksun kirjan.

Tilaukset omshantipalvelut(at)gmail.com. Saat tilisiirron sähköpostitse ja salasanan suojatulle sivulle josta videot aukeavat.

Palautetta videotunneista:

”Ohjauksessa on hyvä ja turvallinen olla, helppo tehdä asanat kun videolla ohjeistetaan sekä sanallisesti että tehdään malliksi.

Rauhallinen ja selkeä puhe rentouttaa.

”Selkeät ohjeet, ihanat harjoitukset, rauhallinen vetäjä!

”Yin tuntuu ytimeen asti. Koko keho on enemmän auki. Kiitos!”

Tervetuloa löytämään mielenrauhaa joogamatolta!