Yinjooga

mandala blue

Yinjooga perustuu kiinalaiseen lääketieteeseen ja kehossa liikkuvan energian virtaavuuteen meridiaaneissa. Yinjooga on passiivinen ja lempeä harjoitus. Asennoissa viivytään kauan, 3-8 minuuttia kerrallaan. Harjoitus vaikuttaa kehon syvissä osissa, nivelissä, nivelsiteissä ja sidekudoksissa. Kun fyysinen keho rentoutuu, myös mieli rauhoittuu ja stressi, tunnelukot ja henkiset kireydet antavat periksi.

Yinjooga-asanat koostuvat kolmesta vaiheesta: asanan rakentamisesta, asanassa rauhoittumisesta ja asanasta poistumisesta. Jokainen kolmesta askelesta on yhtä tärkeä ja tehdään rauhallisesti hengittäen. Asanoiden välissä levätään selinmakuulla tai kyljellä maaten. Näin keholla on aikaa palautua venytyksestä ja valmistautua seuraavaan liikkeeseen.

Yinjoogassa ei tehdä vaativia asentoja, vaan jokainen löytää oman version asanasta tilanteen mukaan. Yinjooga opettaa lempeyttä kehoa kohtaan ja kuuntelemaan omaa olemista. Yinjooga sopii kaikille, ja erityisen hyvin se tasapainottaa dynaamista harjoittelua ja kiireisen ihmisen arkea, joka on yleensä hyvin Yang-tyyppisesti kuormittunutta. Löytämällä tasapainon Yinin ja Yangin välillä voimme elää harmoniassa niin itsemme kanssa kuin suhteessa ulkomaailmaan.

asanat 3kuva PhoToni

Fyysisessä kehossa Yinjooga kehittää liikkuvuutta ja elastisuutta, avaa liikeratoja ja lisää kehotietoisuutta. Harjoitus syventää unenlaatua, parantaa ruuansulatusta ja vilkastaa sisäelinten toimintaa. Henkisesti Yinjooga voi olla rentouttava hetki tai meditatiivinen harjoitus, joka eheyttää tunteita ja avartaa minuuden sisätilaa. Yinjooga auttaa päästämään irti suorittamisesta, kiireestä ja vaativuudesta itseä kohtaan ja opettaa hyväksyvää suhtautumista. Säännöllinen joogaharjoitus luo tilaa kehoon ja mieleen, opettaa tyyneyttä ja parantaa keskittymiskykyä.

Ohjaan Yinjoogaa Auki joogakoululla os. Petsamonkatu 14, 33500 Tampere.

Screenshot (222)Kehonhuoltokirjasto 39€!

Ohjatut lempeät yinjooga-tunnit ja syvärentouttavat Shindo®-meridiaanivenyttelyt voit nyt tilata YouTube-videoina kotiisi tarjoushintaan 39€!

Voit tehdä harjoitukset omassa rauhassasi niin usein kuin haluat. Videot ovat käytössäsi rajattomasti vuoden 2021 loppuun asti. Harjoitukset sopivat kaikille aiemmasta kokemuksesta riippumatta.

Kehonhuoltokirjasto sisältää:

  • 4 ohjattua Yinjooga-harjoitusta, pituus 60min
  • 10 pidempää ohjattua Yinjooga-harjoitusta, pituus 70-90min
  • 8 lyhyempää Yinjooga-harjoitusta, 30-45min
  • 4 ohjattua Shindo-venyttelyä, pituus 60min
  • 3 lyhyttä Shindo-harjoitetta, pituus 10-20min
  • Lisäksi 30min mittainen sanallisesti ohjattu chakra-meditaatio

Kaikki harjoitukset onnistuvat kotona ilman erityisiä apuvälineitä. Tarvitset vain pehmeän alustan ja muutaman tyynyn tai rullatun peiton, joihinkin harjoituksiin myös joogablokin tai sitä korvaamaan vaikkapa paksun kirjan.

Tilaukset omshantipalvelut(at)gmail.com. Saat tilisiirron sähköpostitse ja salasanan suojatulle sivulle. Videokirjasto täydentyy vielä kevään 2021 aikana!

Asiakaspalautetta videotunneista:

”Ohjauksessa on hyvä ja turvallinen olla, helppo tehdä asanat kun videolla ohjeistetaan sekä sanallisesti että tehdään malliksi.

Rauhallinen ja selkeä puhe rentouttaa.

”Selkeät ohjeet, ihanat harjoitukset, rauhallinen vetäjä!

”Yin tuntuu ytimeen asti. Koko keho on enemmän auki. Kiitos!”

Tervetuloa löytämään mielenrauhaa joogamatolta!