Valon retriitti Teneriffalla 1.-8.3.2020

Teneriffaa ei suotta kutsuta paratiisiksi! Tällä luonnoltaan ainutlaatuisella saarella on poutapäiviä 300 vuodessa. Kanarian saarten tiedetään myös olevan muinoin vajonneen Atlantiksen maanpäällinen osa.

Valon retriitillä vahvistamme maayhteyttä lempeillä kehoharjoituksilla ja herkullisella kasvispainotteisella ruoalla. Aktivoimme yhteyksiämme Atlantikselle ja palaamme henkisille juurillemme vaelluksilla upeisiin vuoristomaisemiin. Tätä matkaa et halua ohittaa!

Majoitumme omassa huvilassa syrjässä turistihälystä. Talossa on täysin varusteltu keittiö, terassi ja uima-allas, kuusi makuuhuonetta, kaksi kylpyhuonetta, pyykinpesukone, pyyhkeet ja liinavaatteet. Rakennus sijaitsee rinteessä eikä sovellu liikuntarajoitteisille.

Viikon ohjelma sisältää

* Joka-aamuisen lempeästi herättelevän ja maadoittavan joogaharjoituksen terassilla tai retkipäivinä Shindo-harjoituksen luonnon helmassa

* Kolme huikeaa patikointiretkeä: Barranco del Infiernon luontopolulle, idylliseen Mascan kylään ja Teiden kansallispuistoon tulivuorelle huipulle aina 3 718 metrin korkeuteen (huipulle noustaan vaijerihissillä)

* Ohjatut harjoitukset chakrojesi ja henkisten yhteyksiesi vahvistukseksi

* Jokailtaisen rentouttavan meditaation

Hinta retriitille 7 vrk 900€/hlö

Yöpyminen viihtyisässä kahden hengen huoneessa. Huoneissa on joko parivuode tai 2 erillistä vuodetta. Hintaan sisältyy majoitus, aamiainen ja kurssiohjelma, vaellusretket, hissimaksut Teiden huipuille, opastus ja pääsymaksut luonnonsuojelualueille.

Lisämaksusta 150€ yöpyminen yhden hengen majoituksessa. Ilmoittautumisen yhteydessä kerrothan toiveesi nukkumisjärjestelyiden suhteen!

Hintaan ei sisälly:

Lennot ja siirtymiset majoitukseen. Lennot varaa kukin itse. Suosituksena Norwegianin su 1.3. klo 18:15 Helsingistä lähtevä vuoro, perillä klo 22:50 Teneriffan eteläisellä kentällä. Yhteistaksikuljetus majoitukseen 10-15€/hlö. Huom. Jos tulet jollakin muulla lennolla, ilmoita meille etukäteen niin järjestetään kuljetus! Paluu Norwegianin su 8.3. klo 9:00 lähtevällä lennolla. Yhteistaksikuljetus 10-15€/hlö. Lento on Helsingissä klo 17:15.

Ruokailut. Runsas aamiainen sisältyy kurssihintaan, muut ruokailut omakustanteisesti. Päivittäin käymme seudun parhaissa kasvis- ja kalaravintoloissa. Ruokaan kannattaa varata n. 30€/päivä, jos syöt ulkona. Villan hyvinvarustetussa keittiössä on kokkausmahdollisuus. Kotikokkaus on edullista, sillä elintarvikkeet ovat Kanarialla halvempia kuin Suomessa. Ruokakaupat kävelymatkan päässä.

Vakuutukset. Suosittelemme matkavakuutuksen ja matkatavaravakuutuksen ottamista. Retriitillä kukin liikkuu omalla vastuullaan.

Retriitin kulku

Retriitillä voit osallistua osaan tai kaikkeen ohjelmaan ja viettää omaa aikaa tarpeidesi mukaan.

Patikontireittimme ovat vaikeusasteiltaan helppoja (kesto 1-3 tuntia, nousua vain vähän) ja keskiraskaita (kesto 4-6 tuntia nousua jonkin verran). Retket sopivat peruskuntoisille ja kävelyyn tottuneille. Liikuntarajoitteisille vaellukset eivät sovellu.

Helpot vaellukset suuntautuvat Barranco del Infiernon luontopolulle ja Teiden huipulle. Perustasoisella kävelykunnolla patikointi onnistuu hyvin, kunhan jalassa on tukevat nauhalliset kävelykengät (ei sandalit tai varvastossut).

Teiden huipulle matkataan vaijerihissillä. Hissin kyytiin eivät pääse raskaana olevat tai sydänvaivaiset paineenvaihtelun ja korkealla vallitsevan hieman vähäisemmän ilman happipitoisuuden vuoksi. Teiden retken teemme sään salliessa ilta-aikaan, jolloin pääset nauttimaan upeasta auringonlaskusta ja Teneriffan harvinaisen kirkkaasta tähtitaivaasta!

Keskiraskas vaellus suuntautuu Santiago del Teiden kylästä idylliseen Mascan kylään. Keskiraskas vaellus vaatii jo hieman innokkuutta ja tottuneisuutta maastossa liikkumiseen. Kaikki reitit ovat merkittyjä ja turvallisia ja eteneminen onnistuu ilman apuvälineitä. Kävelysauvat voi ottaa halutessaan mukaan, mutta ilmankin pärjää oikein hyvin.

Mascan kylään voit saapua myös taksikyydillä, ellet halua vaeltaa reittiä. Vietämme kuvankauniissa maalaiskylässä iltapäivän ja nautimme paikallisessa ravintolassa perinteistä kanarialaista ruokaa. Paluu Mascasta takaisin majoitukseen tapahtuu kyydityksellä.

Kehonhuolto ja henkiset harjoitteet

Joka-aamuiset herättelevät joogaharjoitukset toimivat kehoyhteytesi avaajina ja myös patikkaretktistä palauttavana kehonhuoltona. Harjoitukset ovat helppoja ja niistä löytyy sopivat variaatiot jokaiselle, niin aloittelijoille kuin enemmänkin harjoitelleille. Harjoitukset eivät edellytä ennakkotaitoja tai fyysisiä erityiskykyjä. Pakkaa oma joogamatto tai jumppa-alusta mukaan!

Henkiset harjoitukset puhdistavat energiakehoasi ja palauttelevat mieliisi ikiaikiset yhteytesi Maa-planeettaan ja Atlantikselle. Yhteiset meditaatiot ja henkinen ohjelma eivät myöskään edellytä aiempia tietoja tai taitoja.

Ulottuvillasi on lisäksi halutessasi Playa de las Americasin lomatarjonta mm. kaksi valtavaa vesipuistoa Aqualand ja Siam Park, mahdollisuus delfiini- ja valassafareille ja kymmeniä kilometrejä hiekkarantaa. Lähimmälle Fañaben uimarannalle on n. 2 km. Taksilla matkustaminen on huokeaa Kanarialla. Kyyti keskustan vilskeeseen maksaa 5-7e. Käytössämme on myös vuokra-auto, jolla kuljetukset sujuvat.

Mallipäivän ohjelma

* Mahdollisuus kevyeeseen aamupalaan tai kahvikupposeen

* Leppoisa aamuinen yin/yang -jooga klo 8.30-10

* Runsas aamiainen/brunssi klo 10-11

* Ohjattua henkistä ohjelmaa klo 11-13 tai omaa aikaa valintasi mukaan

* Yhteinen lounas paikallisessa ravintolassa klo 14

* Vapaa-aikaa ja siestan viettoa lepäillen altaalla tai rannalla

* Päivällinen klo 19 ulkona tai yhteisesti/omatoimisesti kokaten

* Rauhoittava iltameditaatio klo 20.30-21

Ilmoittautuminen

Varaathan pikaisesti paikkasi! Hiihtolomaviikot täyttyvät nopeasti. Sitova ilmoittautuminen tehdään maksamalla 250€ ennakkomaksu, joka vähennetään lopullisesta osallistumismaksusta. Jos joudut perumaan osallistumisesi, ennakkomaksua ei palauteta. Voit kuitenkin siirtää osallistumisesi toiselle henkilölle. Matkan loppusumma veloitetaan 30 vuorokautta ennen lähtöä.

Varaathan lentosi vasta saatuasi meiltä vahvistuksen. Emme vastaa itse varatuista tai maksetuista lennoista. Pidätämme oikeuden pieniin ohjelman muutoksiin ja majoituspaikan muuttumiseen toiseen samantasoiseen majoitukseen, mikäli olosuhteet niin vaativat.  Matkasta järjestetään infotilaisuus osallistujille syksyllä Tampereella. Laittamalla sähköpostia omshantipalvelut(at)gmail.com saat kutsun infoiltaan. Ilmoittelemme infoillasta myös Om Shantin sivuilla. Olet tervetullut mukaan!

Mukana valon matkalla kanssasi

Marika Laijärvi
Reiki Master,
Jomon-Shindo-ohjaaja ja Yinjoogaopettaja
huoltamassa kehoa, mieltä ja sielua

Toni Neffling
Valokuvaaja (VAT)
takaamassa että saat varmasti onnistuneet matkakuvat sekä toimimassa kuljettajana ja vaellusoppaana

ja tietenkin omat ihanat henkioppaasi. ❤

Lämpimästi tervetuloa valon retriitille!

Marika&Toni

Tiedustelut ja ilmoittautumiset

Marika Laijärvi
omshantipalvelut(at)gmail.com
040 824 4766

Mainokset