Shindo

ShindovenytyksetShindo® on japanilainen kehonhuoltomenetelmä, jossa yksinkertaisten venytysliikkeiden sekä hoito- ja tukiotteiden avulla palautetaan kehon energiatasapaino.

Ryhmätunti

Shindotunti koostuu helpoista rentoutus- ja venytysharjoituksista. Liikkeet tehdään rauhallisesti hengityksen tahtiin ja näin autetaan kehoa päästämään irti jännityksistä. Harjoitus aktivoi meridiaaneja eli energiakanavia, joita pitkin Qi virtaa elimistössä. Venyttely purkaa energiatukoksia ja huoltaa niveliä, lihaskalvoja ja sisäelimiä. Shindon harjoittaminen rauhoittaa mieltä ja purkaa stressiä, notkeuttaa kehoa ja lisää terveyttä. Shindo sopii kaikille eikä vaadi erityistä venyvyyttä. Liikkeistä löytyy sopivat versiot jokaiselle.

Shindotunti poikkeaa muista venyttelytunneista ainutlaatuisen lempeän tuennan ansiosta. Japanilainen Kazuko Kuratomi kehitti Shindon alunperin tyttärelleen terapiaksi ja hoidoksi, ja myös Shindo-venytyksiin kuuluu olennaisena osana toisen ihmisen läsnäolo ja lämmin tuki. Tunnin aikana ohjaaja kiertää ryhmässä avustamassa liikkeissä. Näin keho saadaan rentoutumaan nopeammin ja kireydet niin kropassa kuin mielessä helpottavat. Lisätietoa Shindosta löydät Shindo ry:n sivuilta.

Hoitovenyttely

Yksilövastaanotolla olen käytettävissäsi koko tunnin ajan ja keskitymme erityisesti sinun kehoosi ja rentoutumiseesi. Hoitovenyttelyn varaaminen ei edellytä aiempaa kokemusta Shindosta, vaan se sopii kaikille rauhoittumiseen ja kehotietoisuuden lisäämiseen. Käsittely tapahtuu lattialla osittain patjalla istuen ja osittain peiton alla mukavasti maaten. Keho käydään läpi päästä varpaisiin lempein ottein. Tämän palvelun voit varata myös kahdelle hengelle ja tulla vaikkapa ystävän kanssa kokeilemaan Shindoa ja maksatte tunnin puoliksi.

kuva: Toni Neffling photoni